تفاوت بوکه و عمق میدان

تفاوت بوکه و عمق میدان

 

عمق میدان در یک عکس ، به آن ناحیه از تصویر گفته می شود که در فوکوس دوربین قرار دارد و اصولا عمق میدان تا جایی است که سوژه اصلی و عوامل مرتبط با آن در وضوح کامل تصویر قرار داشته باشند و در این حالت ؛ پس زمینه ممکن است خارج از فوکوس بوده و یا به صورت تار و محو دیده شود. در اینجا ناحیه ای که در فوکوس قرار دارد ؛ عمق میدان دید نامیده می شود . اما از سوی دیگر بوکه شکل هایی از نور می باشد که در بخش بلور شده عکس دیده می شود . هر دو مفهوم بوکه و عمق میدان برای برجسته سازی سوژه و تاکید بر آن ، از اهمیت بسیار زیادی در عکاسی برخوردار هستند .

بسیاری از دوربین های دیجیتال با دکمه پیش نمایش عمق میدان در کنار لنز  عرضه می شوند ، یا شما را قادر می سازند تا همین عملکرد را به یکی از دکمه های دیگر واگذار کنید. با این حال، این کار هیچ تاثیری بر روی عمق میدان ندارد.

تصویری که شما به طور عادی درون ویزور یا صفحه نمایش دوربین  می بینید، در باز ترین دیافراگم لنز نمایش داده می شود؛ دیافراگمی که شما با کلید گردان روی بدنه دوربین تنظیم می کنید، تنها وقتی که یک عکس می گیرید، تنظیم خواهد شد.

با این حال، فشار دادن دکمه پیش نمایش عمق میدان (Dof Preview) به شما اجازه می دهد تا صحنه را با نتیجه دیافراگمی که انتخاب نموده اید ببینید، به طوری که بتوانید ببینید کدام نواحی شارپ خواهند شد.

راه های مختلفی برای کنترل عمق میدان وجود دارد – انتخاب دیافراگم، فاصله فوکوس و نوع دوربین. به طور خلاصه، دیافراگم های عریض تر و فواصل فوکوس نزدیک تر به یک عمق میدان کم تر منجر می شوند

 

آیا بوکه و عمق میدان شبیه به هم هستند ؟

در عکاسی ؛ عمق میدان دید ناحیه ای است که در فوکوس و وضوح دید دوربین قرار دارد و در مقابل پس زمینه قرار می گیرد .

اما از سوی دیر بوکه ؛ مفهومی است که به عملکرد لنز دوربین وابسته بوده و به نوری گفته می شود که در قسمت بلور شده تصویر قابل مشاهده می باشد . این نور ممکن است دارای شکل های هندسی خاصی بوده و یا با توجه به نوع لنز و تنظیمات دیافراگم به شکل خاصی دیده شود .

بوکه با میزان تندی رنگ یا شارپنس تفاوت دارد، تندی رنگ اتفاقی است که در بالاترین نقطهٔ فوکوس رخ می‌دهد، اما بوکه بهترین موقعیت نقطه خارج از فوکوس را به نمایش می‌گذارد. بهترین لنز‌ها در حالت اتوماتیک نقاط نورانی خارج از فوکوس را بصورت دایره‌هایی با مرز مشخص و شارپ نشان می‌دهد، اما بوکه درست زمانی رخ داده است که لبه این دوایر نورانی محوشده باشد. عکاسان گاهی از تکنیک فوکوس سطحی برای نمایش بهترین نواحی خارج از فوکوس روی عکس استفاده می‌کنند.

تنظیمات دوربین برای به دست آوردن بوکه و عمق میدان

برای محو کردن پس زمینه و ایجاد بوکه های مطلوب در آن به شرایط زیر نیاز می باشد

از یک دیافراگم پایین استفاده نمایید .

در صورت استفاده از یک لنز تله فتو ؛ از انتهای زوم آن استفاده کنید .

تا جایی که لنز و فوکوس لنز به شما اجازه می دهد ؛ به سوژه نزدیک شوید .

سوژه را در جایی قرار دهید که از پس زمینه فاصله داشته باشد .

از نور و تنظیمات نورپردازی در حد مطلوب استفاده نمایید .

نظرات