Fujifilm GFX 50S

Fujifilm GFX 50S

می‌توان  پیروز فتوکینای 2016 را، فوجی فیلم دانست چرا که این شرکت توانست با معرفیِ دوربین بدون آینه قطع سنسور Medium، توجه کل دنیا را به سمت خود جلب نماید. فوجی فیلم همیشه در صدد ارائه حسگرهای بزرگ تر در دوربین هایش بوده است تا هم کیفیت عکس ها و فیلم ها را ارتقاء دهد و هم رقبای دیگر خود را در بازار تحت الشعاع قرار دهد و رونمایی دوربین جدید این کمپانی نیز در همین راستا بوده است. 

دوربین جدید فوجی فیلم‏  GFX 50Sنام دارد که اولین دوربین از خط تولید جدید GFX بوده و با وضوح 51.4 مگاپیکسل و فرمت medium و بدون آینه ارائه شده است. البته باید گفت که از قبل نیز قطع بزرگ و قطع medium در دوربین های مختلف، مرسوم و رایج بوده اما این اولین بار است که یک دوربین بدون آینه‏ با چنین قطعی ساخته شده است

از مقایسه دوربین های GFX با دوربین های دیگر قطع Medium که در دنیای عکاسی از آنها استفاده می شود میتوان چنین گفت ‏دوربین های GFX جمع و جورتر و سبکتر از نمونه های مشابه خود در قطع Medium هستند.

کمپانی فوجی برای توصیف این دوربین عبارتِ « ارائه دهنده کیفیت تصویری بی همتا و استثنایی» را به کار برده است .

عکس هایی که با این دوربین گرفته شده اند توسط پردازشگر X-Processor Pro که مخصوص دوربین های فوجی است، پردازش شده اند، که در این پردازش به رنگ و تناژ آن حداکثر توجه اعمال شده است.

از ویژگیهای دوربین  GFX 50S، وجود یک قالب جدید برای سنسورهای دوربین های فوجی فیلم به نام G FORMAT می باشد که ابعاد این سنسور 43.8×32.9mm بوده و قادر است تصاویری با وضوح 51.4 مگاپیکسل را ثبت نماید.

این سنسور میتواند با چندین نرخ  در نسبت طول به عرض تصاویر سازگار باشد.

البته باید گفت ابعاد تصاویر به نسبت 4:3 در حالت پیش فرض در این دوربین گنجانده شده اند اما شما میتوانید از بین نرخهای 6:7، 4:5، 1:1، 3:2 و 6:17 یکی را به دلخواه انتخاب کنید.

همانطور که پیشتر گفتیم ابعاد سنسور دوربین جدید فوجی که به عنوان G FORMAT معرفی شده اند 43.8×32.9mm میلیمتر می باشند. برای درک بهترِ اندازه فوق، در تصویر زیر نسبت طول و عرض این سنسور را با دیگر سنسورها از دوربین های مختلف مقایسه کرده ایم.

اگر دوربین های سری جدید GFX را با دوربین های سری X به صورت نقطه به نقطه مقایسه کنیم به راحتی می توانیم متوجه تغییراتی چون عریض شدن دوربین و افزایش تعداد کلیدهای رابط کاربری آن شویم و همچنین باید گفت که دوربین های GFX نسبت به دوربینهای سری X از نظر طراحی ارگونومیک بهینه سازی شده اند.

همانطور که میدانید دوربین های بدون آینه یا میرورلس فاقد منظره یاب داخلی هستند لذا برای حل این معضل کمپانی فوجی اقدام به طراحی  یک منظره یابِ قابل تعویض نموده است و همانطور که در تصویر زیر مشخص است میتوان به راحتی آن را از بدنه جدا کرد و این مورد درست مشابه این است که شما در هنگام عکاسی از یک مونیتور اکسترنال استفاده کنید و یا به تعبیری دیگر همانند این است که از یک  صفحه نمایشگر کوچک و قابل حمل به همراه دوربینتان استفاده کنید.

از قابلیت دیگر این دوربین میتوان به افزودن اختیاری یک آدابتور به منظره یاب دوربین اشاره کرد تا بتوان از آن در زاویه های  مختلف استفاده نمود. ویژگی دیگر این دوربین طراحی یک دستگیره اضافی بر روی گریپ است (تصویر زیر)  که این دستگیره درهنگامی که عکاس قصد عکسبرداری به صورت عمودی (مثلا برای گرفتن عکسهای پرتره) را دارد بسیار کارآمد خواهد بود.

کمپانی فوجی فیلم برای لنزهای دوربین های سریG FORMAT  اقدام  به راه اندازی خط تولید جدیدی نموده است که طی آن لنزهای جدید به طور اختصاصی برای دوربین های سری G تولید شده  و با عنوان Fujinon GF معرفی گشته اند.

در پشت مانت لنزهای جدید سری G فوجی یک flang جدید کوتاه طراحی شده است که دوربین را قادر می سازد درحالت حداقل فاصله، به روی سوژه ای در فاصله 26.7mm فوکوس کند آن هم با وضوحی فراگیر که تمامی لبه های سوژه را پوشش می دهد بدون اینکه کوچکترین سایه ای بر روی آن بیفتد.

 

همانطور که پیشتر گفتیم ‏ فوجی فیلم اقدام به راه اندازی یک خط تولید جدید نموده است که این خط تولید در ابتدا 6 لنز تولید خواهد کرد در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

1-     لنز پرایم 63 میلیمتری با f/2.8  (که یک معادل لنز 50 میلیمتر در دوربین های فول فریم است)

2-     لنز زوم 32-64mm f/4 ( که یک معادل لنز 25-51 میلیمتری در دوربین های فول فریم می باشد)

3-     لنز تله 120mm f/4 (که معادل یک لنز 95 میلیمتری در دوربین های فول فریم می باشد)

4-      لنز تله 110mm f/2 (که معادل یک لنز 87 میلیمتری در دوربین های فول فریم می باشد)

5-     لنز واید انگل 23mm f/4 ( که معادل یک لنز 18 میلیمتری در دوربین های فول فریم می باشد)

6-     لنز 45mm f/2.8 ( که معادل یک لنز 35 میلیمتری در دوربین های فول فریم می باشد)

لازم به ذکر است سه لنز از لنزهای معرفی شده در بالا همزمان با ارائه دوربین در دسترس خواهند بود (سه لنز زیر) اما سه لنز دیگر به تدریج طی سال 2017 رونمایی و ارائه خواهد گردید.

هر یک از لنزهای جدیدی که در بالا ذکر شد دارای یک رینگ اپرچر (حلقه روزنه دیافراگم) هستند که وقتی آنها را در وضعیت  C (Command)قرار می دهیم،  لنز جهت تنظیم دیافراگم خود،  از بدنه دوربین دستور می گیرد.

جالب توجه است که لنزهای مذکور نسبت به ورود گرد و غبار و شرایط بد اقلیمی نیز مقاوم می باشند.

فوجی فیلم سیستم جدید GFX خود را در اوایل سال 2017 به قفسه های فروش ارسال خواهد کرد. البته هنوز هیچ تاریخ دقیق و یا قیمت قطعی برای این دوربین اعلام نشده است و همچنین لنزهایی که در موردشان صحبت کردیم به تدریج از اوایل سال 2017 تولید شده و روانه بازار خواهند شد.

 

 

 

 

 

نظرات